Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)1760g2448kcal195.4g7g183g0g
Sokeri 336g1364kcal0g335.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 360g1235kcal36.7g252g4.3g12.6g
Perunajauho 1dl=70g400g1340kcal0.4g328g0g0g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore80g20kcal0g7.2g0g0.1g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g2400g3840kcal172.8g384g168g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g40g116kcal0.5g22.4g0g16g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10816g20838kcal815g2696.8g710.6g57.8g
Valittu annoskoko5408g10419kcal407.5g1348.4g355.3g28.9g
Annoskoko puolitettuna2704g5210kcal203.8g674.2g177.7g14.5g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99179