Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2251g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g901g252kcal5.4g53.6g1.8g22.5g
Kesäkurpitsa zucchini 976g176kcal5.5g24.4g3.9g6.8g
Sipuli 600g182kcal7.5g28.8g1.2g10.2g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g135kcal0g0g15g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 225g624kcal4.5g6.8g63g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 435g579kcal36.7g76.6g8.7g21.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10836g3929kcal121.6g385.2g187.4g123.2g
Valittu annoskoko5418g1965kcal60.8g192.6g93.7g61.6g
Annoskoko puolitettuna2709g982kcal30.4g96.3g46.9g30.8g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906