Intialainen kikhernecurry

Tilkka öljyä
1 iso sipuli tai 2 pienempää
2-3 valkosipulinkynttä
1prk tomaattipyrettä
½pss pakastevihannessekoitusta
1prk säilöttyjä kikherneitä
1prk ruokajogurttia
kanelitanko
1tl kardemummaa
1 kasvisliemikuutio tai 2tl kasvisliemijauhetta
2tl currya
3dl vettä

1. Silppua sipulit ja kuullota öljytilkassa kattilassa.

Lisää joukkoon curry, vesi, tomaattipyre, kasvisliemikuutio, kanelitanko ja kardemumma.

2. Anna hautua noin 10min.

3. Valuta kikherneet ja kaada muiden ainesten joukkoon.

Lisää samaan aikaan myös pakastevihannekset.

Anna hautua vielä toiset 10min.

4. Sekoita lopuksi jogurtti ruokaan, anna lämmetä, mutta älä keitä enää, ettei kastike juoksetu.

5. Herkuttele basmatiriisin kera :)

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Ruokajogurtti Valio100g90kcal4.5g5g6g0g
Kikherne säilötty Bonduelle133g172kcal8.6g26.5g4g6.6g
Vihannessekoitus (Rainbow), annos 250g60g12kcal1.2g2.2g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka2g18kcal0g0g2g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Tomaattisose Rainbow, 200g tuubi34g29kcal1.6g5.4g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1084g681kcal34g85.2g24.4g15.4g
Valittu annoskoko542g341kcal17g42.6g12.2g7.7g
Annoskoko puolitettuna271g170kcal8.5g21.3g6.1g3.9g
Arvot/100g100g63kcal3.1g7.9g2.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=39309