Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g111g67kcal1.7g14.5g0.1g1g
Bataatti, kuorittu 80g65kcal1.3g13.5g0g2.4g
Porkkanaraaste 200g128g35kcal0.8g6.8g0.3g3.2g
Lanttu 119g34kcal1.2g5.5g0.4g2.1g
Palsternakka 104g66kcal0.5g12.3g0.4g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1085g533kcal11g105.2g2.4g26.8g
Valittu annoskoko543g267kcal5.5g52.6g1.2g13.4g
Annoskoko puolitettuna271g133kcal2.8g26.3g0.6g6.7g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513