Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3381g713kcal40.6g115g6.8g71g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha712g1182kcal135.2g0g71.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g356g100kcal2.1g21.2g0.7g8.9g
Sipuli 107g32kcal1.3g5.1g0.2g1.8g
Vesi712g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 89g268kcal0.1g65.9g0g0g
Oivariini, 60 (100g)27g147kcal0.3g0.3g16g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)27g22kcal2.5g2.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10848g4928kcal364.2g420.8g189.8g163.4g
Valittu annoskoko5424g2464kcal182.1g210.4g94.9g81.7g
Annoskoko puolitettuna2712g1232kcal91.1g105.2g47.5g40.9g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.9g1.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306055