Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 200g149kcal26.2g2.2g0.8g13.8g
Sokeri 32g130kcal0g32g0g0g
Suola, annos 3g120g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 216g1910kcal0g0g216g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)280g924kcal44.8g145.6g18.5g36.4g
Porkkana 800g262kcal5g44.5g1.6g20.4g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)740g2590kcal89.5g478.8g37g40.7g
Hiivaleipävehnäjauho 1040g3390kcal126.2g617.8g29.1g57.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10856g18708kcal583.4g2641.8g606g337g
Valittu annoskoko5428g9354kcal291.7g1320.9g303g168.5g
Annoskoko puolitettuna2714g4677kcal145.9g660.5g151.5g84.3g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138