Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 2.4g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Purjosipuli 18g4.1kcal0.3g0.4g0g0.4g
Oliiviöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Riisi tumma 38g134kcal2.7g27.6g0.9g1.5g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 38g139kcal3.1g30.3g0.2g0.7g
Vesi210g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 3.3g10kcal0.3g1.1g0.5g0g
Paprika punainen 51g15kcal0.5g2.3g0.2g1g
Parsakaali brokkoli 60g21kcal2.8g1.2g0.2g1.5g
Katkarapu 90g62kcal13g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1086g827kcal46.6g129.4g10.4g11.4g
Valittu annoskoko543g414kcal23.3g64.7g5.2g5.7g
Annoskoko puolitettuna272g207kcal11.7g32.4g2.6g2.9g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791