Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 20g5.9kcal0.2g0.9g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 281g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Mustapippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Timjami 3.4g10kcal0.3g0.9g0.2g1.2g
Purjosipuli 29g6.7kcal0.5g0.7g0.1g0.6g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 17g3.6kcal0.1g0.3g0g0g
Juuriselleri 20g6.3kcal0.2g0.9g0g0.6g
Tomaattisose tomaattipyree 16g12kcal0.7g2.1g0g0.2g
Puna-ahven savustettu 75g84kcal12.6g0g3.7g0g
Katkarapu 44g30kcal6.4g0g0.5g0g
Sinisimpukka vedessä 34g30kcal5.3g0.6g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1086g413kcal53.2g14.2g13.4g6.2g
Valittu annoskoko543g206kcal26.6g7.1g6.7g3.1g
Annoskoko puolitettuna272g103kcal13.3g3.6g3.4g1.6g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203