Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 751g572kcal14.1g116.4g1.5g7.5g
Porkkana 195g64kcal1.2g10.9g0.4g5g
Vesi, vesijohtovesi 3003g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g105g15kcal1.1g3.2g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g60g72kcal1.7g3.2g6g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Kalaliemikuutio 23g69kcal2.3g7.7g3.2g0.2g
Voi 21g153kcal0.3g0.1g17.1g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Lohifilee 601g1173kcal112.3g0g81.1g0g
Katkarapu 270g185kcal39g0g3g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g210g210kcal8.4g42g0.8g0g
Valkopippuri 4.5g13kcal0.5g1.9g0.1g1.2g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 11g2.4kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Timjami, annos 3g4.5g10kcal0.4g1.2g0.3g1.7g
Valkosipuli, tuore, silputtu23g23kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10872g5197kcal369.8g393.6g227.8g37g
Valittu annoskoko5436g2599kcal184.9g196.8g113.9g18.5g
Annoskoko puolitettuna2718g1299kcal92.5g98.4g57g9.3g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=111674