Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko

Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi.

Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää kermaa (tai muuta nestettä) kunnes muussi on sopivan paksuista.

Lisää aurajuusto (50-100g), mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Paista Jauheliha ja sipuli kypsiksi.

Voitele vuoka öljyllä.

Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita.

Tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 3003g866kcal30g138.1g9g54.1g
Kerma, ruoka 15% Flora300g451kcal4.8g10.5g45g0g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g300g781kcal81.1g0g51.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1201g1994kcal228.2g0g120.1g0g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Juustoraastesekoitus gratinointiin (emmental mozzarella jne) (Milbona, lidl), annos 200g300g1054kcal78.1g7.5g81.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g270kcal0g0g30g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10872g10995kcal852.2g341g673.8g118.4g
Valittu annoskoko5436g5497kcal426.1g170.5g336.9g59.2g
Annoskoko puolitettuna2718g2749kcal213.1g85.3g168.5g29.6g
Arvot/100g100g101kcal7.8g3.1g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132744