Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g250g25kcal1.5g3.5g0.2g1.7g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L150g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 75g25kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g1.3g0.5kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Tilli, tuore 20g6kcal0.7g0.2g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1088g466kcal5g94.6g0.8g4.4g
Valittu annoskoko544g233kcal2.5g47.3g0.4g2.2g
Annoskoko puolitettuna272g117kcal1.3g23.7g0.2g1.1g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108