Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 175g61kcal8.1g3.4g0.5g4.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 306g140kcal9.2g14.7g4.6g0g
Voi 8.7g63kcal0.1g0g7.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.7g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 22g82kcal4.9g0g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1088g820kcal52.4g48.6g43.6g9.4g
Valittu annoskoko544g410kcal26.2g24.3g21.8g4.7g
Annoskoko puolitettuna272g205kcal13.1g12.2g10.9g2.4g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632