Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen36g9kcal0.3g1.6g0.1g0.7g
Sipuli 12g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Tomaatti 145g33kcal0.8g5g0.4g2g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha188g225kcal30g0g7g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g6.2g3.7kcal0.2g0.5g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1089g590kcal64.4g23.4g16.6g6.4g
Valittu annoskoko545g295kcal32.2g11.7g8.3g3.2g
Annoskoko puolitettuna272g148kcal16.1g5.9g4.2g1.6g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.1g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244821