Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 255g75kcal2.4g11.5g1g4.8g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Persilja 1.9g0.5kcal0g0g0g0.2g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 45g157kcal3.2g32.4g1g1.8g
Oliiviöljy 34g299kcal0g0g33.8g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)75g154kcal11.3g1.9g11.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1089g1443kcal36.4g105.4g94.8g19g
Valittu annoskoko545g722kcal18.2g52.7g47.4g9.5g
Annoskoko puolitettuna272g361kcal9.1g26.4g23.7g4.8g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211