Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1665g766kcal53.3g79.9g25g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g200g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 27g108kcal0g26.6g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1332g4569kcal135.7g932.2g16g46.6g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1998g6991kcal239.7g1378.3g38g99.9g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g200g1798kcal0g0g199.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10880g28465kcal857.4g4834g557.6g293g
Valittu annoskoko5440g14232kcal428.7g2417g278.8g146.5g
Annoskoko puolitettuna2720g7116kcal214.4g1208.5g139.4g73.3g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481