Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2502g4154kcal475.4g0g250.2g0g
Sipuli (kuorittu)1001g270kcal13g48g2g17g
Minttu, tuore (-), annos 1g5g2.2kcal0.2g0.4g0g0.3g
Punaviini 1001g706kcal3.1g2g0g0g
Kananmuna kuoreton 300g428kcal37.5g0.9g30.8g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 275g2434kcal0g0g275.3g0g
Korppujauho 350g1283kcal36.7g262.4g3.6g18.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10880g18554kcal1131.8g627.4g1123.8g71.8g
Valittu annoskoko5440g9277kcal565.9g313.7g561.9g35.9g
Annoskoko puolitettuna2720g4639kcal283g156.9g281g18g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489