Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g532g341kcal18.6g1.1g133g0g
Sinappi (teollinen)213g274kcal9.4g30g12.8g0g
Viinietikka 399g83kcal0g2g0g0g
Sokeri 80g324kcal0g79.7g0g0g
Suola, annos 3g53g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 13g38kcal1.4g5.6g0.3g3.5g
Rypsiöljy 4150g36698kcal0g0g4149.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10880g75513kcal58.8g236.8g8591.8g7g
Valittu annoskoko5440g37756kcal29.4g118.4g4295.9g3.5g
Annoskoko puolitettuna2720g18878kcal14.7g59.2g2148g1.8g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393804