Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g2067g7543kcal227.3g1364g95.1g90.9g
Vesi, vesijohtovesi 1908g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 80g59kcal10.4g0.9g0.3g5.5g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön382g2671kcal8.4g16.8g61g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g127g1145kcal0g0g127.2g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g636g1622kcal115.7g295.7g49g103g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g32g3.2kcal0.5g0g0g27g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g191g1087kcal43.5g37.2g94.6g11.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10880g28260kcal811.6g3429.2g854.4g475.6g
Valittu annoskoko5440g14130kcal405.8g1714.6g427.2g237.8g
Annoskoko puolitettuna2720g7065kcal202.9g857.3g213.6g118.9g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214