Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 6.6g7.1kcal0.5g1.1g0g0.1g
Sipuli 55g17kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Rajah Mild Curry Paste (10g)8.8g13kcal0.3g0.8g0.9g0g
Tomaattimurska 175g52kcal1g9.3g0.4g3.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Linssi, vihreä, go green26g89kcal7.6g15g0.3g8g
Vesi, vesijohtovesi 26g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g35g102kcal7.7g15.4g0.7g5.6g
Vesi, vesijohtovesi 35g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1092g614kcal35.6g88.4g11.4g35.8g
Valittu annoskoko546g307kcal17.8g44.2g5.7g17.9g
Annoskoko puolitettuna273g154kcal8.9g22.1g2.9g9g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740