Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 14g4.2kcal0.2g0.7g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g45g13kcal0.3g2.7g0.1g1.1g
Peruna, vanha, kuorittu 50g38kcal0.9g7.7g0.1g0.5g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Lohifilee 100g195kcal18.7g0g13.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 50g165kcal1g1.5g17.5g0g
Kalaliemikuutio 5.5g17kcal0.5g1.9g0.8g0.1g
Voi 7g51kcal0.1g0g5.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1092g979kcal44g31.4g75.4g4.6g
Valittu annoskoko546g489kcal22g15.7g37.7g2.3g
Annoskoko puolitettuna273g245kcal11g7.9g18.9g1.2g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811