Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1333g2212kcal253.2g0g133.3g0g
Sipuli 366g111kcal4.6g17.6g0.7g6.2g
Valkosipuli 13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Porkkana 433g142kcal2.7g24.1g0.9g11g
Lehtiselleri 250g32kcal2.8g2.7g0.5g2.5g
Tomaattimurska 2665g784kcal14.9g141.2g5.3g50.6g
Punaviini 400g282kcal1.2g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10920g7152kcal561g377.2g281.6g141.2g
Valittu annoskoko5460g3576kcal280.5g188.6g140.8g70.6g
Annoskoko puolitettuna2730g1788kcal140.3g94.3g70.4g35.3g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216