Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 142g1252kcal0g0g141.6g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g420g113kcal5.5g20.1g0.8g7.1g
Tomaatti, tuore525g107kcal3.1g19.9g1.6g7.3g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 699g2228kcal170.5g319.6g13.3g62.2g
Vesi3497g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 56g61kcal4.4g9.1g0.3g1.2g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g52g207kcal1.6g10.5g17.8g0g
Korianteri, tuore, annos 20g70g14kcal1.4g2.8g0.3g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10920g7962kcal373g764g351.4g159.8g
Valittu annoskoko5460g3981kcal186.5g382g175.7g79.9g
Annoskoko puolitettuna2730g1991kcal93.3g191g87.9g40g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962