AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 79g156kcal2.1g0.6g15.3g5.3g
Oliiviöljy 22g194kcal0g0g21.9g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g18g70kcal3.9g0g5.8g0g
Parmesan formaggio da pasta13g60kcal5.3g0g4.3g0g
Chili, vihreä, tuore 8.8g4kcal0.2g0.7g0g0.1g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g22g6.6kcal0.2g2.4g0g0.7g
Spagetti, keitetty, öljyä 386g389kcal11.6g75.5g3.2g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1095g1760kcal46.6g158.4g101g19.8g
Valittu annoskoko548g880kcal23.3g79.2g50.5g9.9g
Annoskoko puolitettuna274g440kcal11.7g39.6g25.3g5g
Arvot/100g100g161kcal4.3g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925