Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1049g7613kcal12.5g4.2g853.2g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)1349g8163kcal116g256.4g735.3g175.4g
Sokeri 1274g5172kcal0g1273g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1079g1360kcal118.7g3.2g97.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 390g1337kcal39.7g272.9g4.7g13.6g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.1g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön300g2144kcal24g27g227.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10944g51684kcal625g3696g3836.4g378.2g
Valittu annoskoko5472g25842kcal312.5g1848g1918.2g189.1g
Annoskoko puolitettuna2736g12921kcal156.3g924g959.1g94.6g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104571