Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2623g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g334g1068kcal38.1g204g9.3g40.4g
Siirappi 48g144kcal0g35.3g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 64g180kcal9.7g16.7g2.8g25.1g
Vehnälese 72g163kcal9.5g11g3.2g26.8g
Ruisjauho (Rainbow)239g763kcal23.8g150.2g5.5g33.4g
Vehnäjauho puolikarkea 2015g6915kcal205.3g1410.6g24.2g70.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl54g483kcal0g0g53.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10944g19431kcal572.8g3655.6g197.4g392.4g
Valittu annoskoko5472g9716kcal286.4g1827.8g98.7g196.2g
Annoskoko puolitettuna2736g4858kcal143.2g913.9g49.4g98.1g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885