Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 343g78kcal6.2g8.2g0.7g7.2g
Sipuli (kuorittu)171g46kcal2.2g8.2g0.3g2.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g445g125kcal2.7g26.5g0.9g11.1g
Palsternakka 343g218kcal1.7g40.4g1.4g15.4g
Lanttu 1713g494kcal17.1g78.8g5.1g30.8g
Lohifilee, paistettu 1028g2269kcal208.9g0g160.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g8.6g63kcal0.1g0.1g6.9g0g
Fenkoli, annos 100g51g16kcal0.6g3.7g0.1g1.6g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g685g822kcal23.3g24.7g68.5g0g
Kananmuna 50g(kpl)343g432kcal37.7g1g30.8g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa343g1028kcal78.8g0g78.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10944g11179kcal758.6g383.2g708.2g138g
Valittu annoskoko5472g5590kcal379.3g191.6g354.1g69g
Annoskoko puolitettuna2736g2795kcal189.7g95.8g177.1g34.5g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043