Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 2133g2858kcal227g44.2g197.5g4.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl53g480kcal0g0g53.3g0g
Sipuli (kuorittu)427g115kcal5.5g20.5g0.9g7.3g
Vehnäjauho puolikarkea 149g512kcal15.2g104.5g1.8g5.2g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g1067g320kcal10.7g64g2.1g0g
Valkosipuli 43g46kcal3.4g7g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10944g8663kcal523.6g480.4g511.8g35.8g
Valittu annoskoko5472g4332kcal261.8g240.2g255.9g17.9g
Annoskoko puolitettuna2736g2166kcal130.9g120.1g128g9g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329060