Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 3240g28652kcal0g0g3240g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g1392g1810kcal182.4g4.2g115.5g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl240g338kcal11.3g22.1g22.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton240g50kcal0.7g3.8g0g0.2g
Valkoviinietikka (Rajamäen)240g48kcal0g15.6g0g0g
Ruokasuola jodioitu 120g3.1kcal0.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10944g61803kcal390.4g91.4g6756.6g0.4g
Valittu annoskoko5472g30902kcal195.2g45.7g3378.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna2736g15451kcal97.6g22.9g1689.2g0.1g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485