Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 100g46kcal0.5g8.4g0.2g1.9g
Vispikerma Flora 20%125g274kcal3.7g6.2g24.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Sokeri 64g258kcal0g63.5g0g0g
Valkuainen (100g)25g11kcal2.4g0.4g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g17kcal1.6g2.4g0g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34g0.6g1.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g25g16kcal0.9g0g6.2g0g
Sokeri 42g172kcal0g42.3g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen62g449kcal0g0g49.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1096g2852kcal28.8g322.2g163.6g7.2g
Valittu annoskoko548g1426kcal14.4g161.1g81.8g3.6g
Annoskoko puolitettuna274g713kcal7.2g80.6g40.9g1.8g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147