Parsakaalisokerihernepapusalaatti

Broccolia, vihreitä papuja ja sokeriherneitä seesamikastikkeella

*
noin 300 gr parsakaalia
*
200 gr vihreitä papuja
*
200 gr sokeriherneitä
*
1 rkl rypsiöljyä
*
3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
*
1 rkl nigellansiemeniä
*
hyppysellinen suolaa
*
muutama rkl hienonnettua tuoretta korianteria (tai persiljaa)

Valmista ensin kastike:

* ½ dl tahiniseesamitahnaa
* !½ dl vettä
* 1 valkosipulinkynsi
* ½ rkl Tamari soijakastiketta (käytin tamaria, mutta tavallinenkin soijakastike käy tähän)
* ½ rkl hunajaa
* 3/4 rkl omenaviinietikkaa
* ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset hyvin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Itse käytin tuoreita kasviksia, mutta pakastetut käyvät myös hyvin tähän.

Jos käytät tuoreita, kuori parsakaalien varsiosa, ja leikkaa ne ohuiksi ja pitkiksi.

Jaa myös kukinnot pienemmiksi.

Leikkaa papujen ja herneiden päät pois.

Jos käytät pakastettuja kasviksia, tämä vaihe jääkin pois.

BroccoliKiehauta vettä kattilassa, ja keitä ensin pavut noin 5 minuuttia, niin että ne edelleenkin ovat rapeita.

Ota pavut kattilasta siivilän avulla, huuhdo kylmässä vedessä ja laita kulhoon.

Laita nyt herneet veteen ja keitä pari minuuuttia, huuhtele ja lisää ne papujen joukkoon.

Keitä lopuksi parsakaalin palaset, noin 3 minuuttia, ei sen enempää.

Lisää kulhoon.

Lisää öljy ja sekoita kasvisten joukkoon.

Sekoita suurin osa siemenistä ja korianteri (persilja) kasvisten joukkoon.

Lisää myös hieman suolaa.

Rakenna annos: Aseta kasvikset tarjoilulautaselle, ripottele päälle loput siemenet ja laita runsaasti kastiketta kasvisten päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Avokadoa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 1498g520kcal68.6g28.9g4.5g37.1g
Sokeriherne (Findus), annos 200g999g400kcal35g59.9g2g0g
Pavut, ohuet vihreät, Pirkka1498g404kcal28.5g62.9g3g36g
Oliiviöljy (Knossoscretanfood), annos 100g70g629kcal0g0g69.9g0g
Seesaminsiemenet (Makrobios (luomu)), annos 10g100g650kcal26.9g6.9g57.9g12.3g
Persilja 25g6.8kcal0.3g0.3g0g2g
Tahini, Macedonian, seesamitahna375g2483kcal100.4g18g223.2g10.9g
Vesi, vesijohtovesi 749g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.8g0.1g0.4g
Soijakastike 50g30kcal2.6g4.7g0g0g
Hunaja 50g165kcal0.2g40.3g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g50g10kcal0g3.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10960g10634kcal527.8g455.8g721.2g197.4g
Valittu annoskoko5480g5317kcal263.9g227.9g360.6g98.7g
Annoskoko puolitettuna2740g2659kcal132g114g180.3g49.4g
Arvot/100g100g97kcal4.8g4.2g6.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114537