Paholaisen kakku,kevennetty rahkalla

1.Vatkaa 2 munaa ja 4dl sokeria

2.Sekoita 5dl vehnäjauhoja, 15 tl vanilijasokeria, 1tl ruokasoodaa 1,5 tl kardemummaa keskenään ja lisää nopeasti vatkaten munavaahtoon

3.sekoita rasvaton maito(juoma) ja rahka keskenään ja lisää joukkoon.

4.sulata 100g voita, anna jäähtyä ja lisää joukkoon

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahkaa, ja voita on 200g.

Itse en huomaa eroa, kun kokeilin puolet rahkaa/puolet voita.

Kuulemma toimii kaikissa kuivakakuissa sama periaate (neuvoi alan ammattilainen)

Voideltu ja korppujauhoitettu rengasvuoka, 175 astetta ja yksi tunti uunissa
Annoskoko on summittainen, riippuu toki siivujen paksuudesta

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Tso

Tso sanoi...

Lapsuudesta ati lempikakkuni, ja maistuu paljon kardemummalle, nam!
Älä säikähdä soodaa, äläkä korvaa leivinjauheella, ei tule sama koostumus.


sunnuntai 07.03.2010 klo 15:36

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 511g729kcal63.9g1.5g52.4g0g
Sokeri 1580g6413kcal0g1578.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1510g5182kcal153.9g1057.2g18.1g52.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g28g112kcal0g27.6g0g0g
Voi 465g3371kcal5.5g1.9g377.8g0g
Rahka, valio465g302kcal46.5g19.5g1.4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 929g248kcal30.7g28.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10976g32712kcal601g5429.8g899.4g105.8g
Valittu annoskoko5488g16356kcal300.5g2714.9g449.7g52.9g
Annoskoko puolitettuna2744g8178kcal150.3g1357.5g224.9g26.5g
Arvot/100g100g298kcal5.5g49.5g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167531