Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 150g58kcal1.5g10.3g0.3g3.7g
Kaali, valkokaali150g32kcal1.8g5.1g0.3g3.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Voi 10g71kcal0.1g0g7.9g0g
Kasvisliemikuutio 8.2g25kcal0.8g1.1g1.9g0.1g
Viinietikka 7.5g1.6kcal0g0g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g149g475kcal17.1g0g28.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1098g1364kcal44.6g40.2g77.4g16.4g
Valittu annoskoko549g682kcal22.3g20.1g38.7g8.2g
Annoskoko puolitettuna275g341kcal11.2g10.1g19.4g4.1g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310