Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp116g518kcal9.1g51.2g31.1g4.8g
Kohupiim (Tere)116g92kcal18.6g4.1g0.1g0g
Hapukoor (Tere)8.7g10kcal0.3g0.4g0.9g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g35g49kcal4.4g0.1g3.4g0g
Maissitärkkelys 5.2g19kcal0g4.5g0g0g
Sokeri 5.8g24kcal0g5.8g0g0g
Kermavaahto, valio29g87kcal0.7g1.7g8.4g0g
Mustikka, Pakkasmarja218g73kcal1.1g14g1.3g7.2g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1099g1753kcal68.6g165.2g90.4g24g
Valittu annoskoko549g877kcal34.3g82.6g45.2g12g
Annoskoko puolitettuna275g438kcal17.2g41.3g22.6g6g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=322709