Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 100g47kcal0.5g8.4g0.2g1.9g
Vispikerma Flora 20%125g275kcal3.7g6.2g25g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Valkuainen (100g)25g11kcal2.4g0.4g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g17kcal1.6g2.4g0g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g25g16kcal0.9g0g6.2g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen63g450kcal0g0g50g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1099g2860kcal28.8g323.2g164g7.2g
Valittu annoskoko550g1430kcal14.4g161.6g82g3.6g
Annoskoko puolitettuna275g715kcal7.2g80.8g41g1.8g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147