Paremmat sämpylät

Vesi(-maitoseos) lämpimäksi.

Kuiva-aineet: osa jauhoista + kuivahiiva sekaisin.

Heitä sekaan hiutaleet.

Ota vesi, sekoita siihen öljy, ripaus suolaa oman maun mukaan (lisäksi esim.

valkosipuli-maustetta tms) Lisää sekaan myös soijarouhe.

Sitten vatkataan sekaan jauho, hiiva, hiutale-seos.

Lisätään vielä jauhoja niin että taikina on sopiva eli irtoaa kulhon reunoista.

Anna kohota liinan alla väh. vartti.

Leivo sämpylät oman maun mukaan ja lykkää uuniin 225asteeseen.

Sämpylöiden koosta riippuen paistoaika 10-15min.

Täytettä päälle ja ääntä kohti.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa

Riikka252
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g20g62kcal3.4g10.9g0.6g2.6g
Oliiviöljy (Euroshopper)3.1g26kcal0g0g2.8g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.5g1.8kcal0.2g0.2g0g0g
Kaurahiutale 3.1g12kcal0.5g1.8g0.2g0.3g
Soijarouhe, tumma, 30g1.3g4.3kcal0.7g0.4g0g0.1g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen8.9g2.9kcal0.3g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana110g217kcal10.2g27.4g7.2g6g
Valittu annoskoko55g109kcal5.1g13.7g3.6g3g
Annoskoko puolitettuna28g54kcal2.6g6.9g1.8g1.5g
Arvot/100g100g198kcal9.3g25g6.6g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=327295