Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 16g4.5kcal0.2g0.7g0g0.3g
Selleri, annos 50g6.3g0.9kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.4kcal0.1g0.9g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl6.3g21kcal0.1g0.2g2.2g0g
Juustoraaste emmental punaleima6.3g24kcal1.8g0g1.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana110g116kcal4.8g4.8g8.2g1.6g
Valittu annoskoko55g58kcal2.4g2.4g4.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna28g29kcal1.2g1.2g2.1g0.4g
Arvot/100g100g105kcal4.4g4.4g7.4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465