Täysjyväsämpylä

Hiiva liotetaan veteen, lisätään mausteet.

Alustetaan taikinaan jauhot, lisätään loppupuolella pehmeä rasva.

220 astetta, noin 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Parsky
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 1g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Voi ingman2g15kcal0g0g1.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g36kcal1.1g7.3g0.1g0.4g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g21g70kcal2.5g13.8g0.5g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana110g246kcal7.4g43.2g4.4g4.4g
Valittu annoskoko55g123kcal3.7g21.6g2.2g2.2g
Annoskoko puolitettuna28g62kcal1.9g10.8g1.1g1.1g
Arvot/100g100g223kcal6.7g39.2g4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=253565