Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)23g7.2kcal0.7g1g0g0g
Hiiva 1.1g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Siirappi 10g29kcal0g7g0g0g
Vehnälese 1.4g3.1kcal0.2g0.2g0.1g0.5g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)5.4g21kcal0.6g4.2g0.1g0.8g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.3g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana110g222kcal6.2g45.4g0.8g3.8g
Valittu annoskoko55g111kcal3.1g22.7g0.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna28g56kcal1.6g11.4g0.2g1g
Arvot/100g100g202kcal5.6g41.3g0.7g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881