Sunnuntai-rouhesämpylät

Lämmitä vesi +42 asteeseen ja liota sokeri ja suola.

Yhdistä toisessa astiassa suurin osa sämpyläjauhoista ja kuivahiiva.

Yhdistä taikina-ainekset ja vatkaa lisäten samalla loput jauhot.

Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.

Anna kohota 30 min.
tee joko pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna kohota vielä liinan alla 30 min.
Voitele vedellä, ja paista 225 asteessa noin 12- 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Krista73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)23g79kcal2.7g15.5g0.4g1.1g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen16g113kcal0g0g12.5g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana110g388kcal5.4g32.4g25.8g2.2g
Valittu annoskoko55g194kcal2.7g16.2g12.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna28g97kcal1.4g8.1g6.5g0.6g
Arvot/100g100g353kcal4.9g29.5g23.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122716