Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g5.9g11kcal0.1g0.2g1.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)0.7g2.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka3.1g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 2g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Valkoviini makea 4.7g4.5kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 16g35kcal2.7g0g2.7g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 5.5g1.8kcal0g0.3g0g0.1g
Lehtiselleri 1.2g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 0.5g4.8kcal0g0g0.5g0g
Voi 1.2g8.5kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana111g144kcal6.2g3.6g11g0.4g
Valittu annoskoko55g72kcal3.1g1.8g5.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna28g36kcal1.6g0.9g2.8g0.1g
Arvot/100g100g130kcal5.6g3.3g9.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165