Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g5.6g41kcal0g0g4.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 4.3g5.4kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri 3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Ruislese (10g)1.5g3.1kcal0.2g0.4g0.1g0.6g
Vehnäjauho, sunnuntai10g34kcal1.2g6.9g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 11g4.4kcal0g0.8g0.1g0.3g
Maitorahka, Valio, 0,39g6.1kcal1g0.4g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)7.5g4.9kcal0.2g0.4g0.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 2.2g2.8kcal0.2g0g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana111g233kcal6.6g25.2g11.6g2.4g
Valittu annoskoko56g116kcal3.3g12.6g5.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna28g58kcal1.7g6.3g2.9g0.6g
Arvot/100g100g210kcal5.9g22.7g10.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143557