Vadelmavinaigrette

1 kpl salottisipuli
1 dl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa (valkoista)
3 rkl hunajaa
1 1/2 dl vadelmia
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit.

Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Pullota vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.

Kastike säilyy kylmässä noin kuukauden.

•Pakasta kesän vadelmat ja valmista kastike joulun tienoilla.

Anna lahjaksi kauniissa lasipullossa käyttövinkkien kera.

•Kauniin punainen vadelmavinaigrette maistuu pariloidun broilerin kanssa.

Sopii mainiosti myös marinointiin.

Tarjoa joulupöydässä esimerkiksi kalkkunan kanssa.

Pullota vadelmavinaigrette pieniin pulloihin, koska pienikin annos tätä herkkua riittää antamaan vadelmanvivahdetta ruokiisi.

Voit valmistaa vinaigreten myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Tarzaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)6.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g9g11kcal0.1g2.2g0g0g
Viinietikka 9g2kcal0g0g0g0g
Pakastevadelma (Pirkka), annos 50g16g5.5kcal0.2g0.7g0.2g0g
Hunaja 11g37kcal0.1g9.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana111g162kcal1g24.8g5.6g0.2g
Valittu annoskoko55g81kcal0.5g12.4g2.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna28g40kcal0.3g6.2g1.4g0.1g
Arvot/100g100g146kcal0.9g22.4g5.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=319183