Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 1000g332kcal6.3g56.5g2g25.9g
Parsakaali, keitetty, suolaa 500g174kcal22.9g9.7g1.5g12.4g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 750g179kcal13.5g16.3g2.2g17.1g
Sipuli (kuorittu)375g101kcal4.9g18g0.7g6.4g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 500g108kcal3.4g14.9g2.4g4.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g500g102kcal3g19g1.5g7g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl1000g850kcal14g44g70g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g375g1050kcal71.2g0.1g82.5g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]500g1650kcal135g0g120g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11000g9089kcal548.4g357g565.6g146g
Valittu annoskoko5500g4545kcal274.2g178.5g282.8g73g
Annoskoko puolitettuna2750g2272kcal137.1g89.3g141.4g36.5g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758