Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1494g5127kcal152.3g1045.9g17.9g52.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 639g4535kcal4.8g2.6g510.8g0g
Leivinjauhe 51g90kcal2.7g19.3g0g0.3g
Sokeri383g1555kcal0g382.7g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 1532g460kcal44.1g55.2g1.5g0g
Puolukka 639g248kcal2.8g43.4g3.2g16.6g
Raparperi 511g172kcal3.5g28.1g0.5g7.2g
Vesi255g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11008g24374kcal420.4g3154.4g1067.8g152.8g
Valittu annoskoko5504g12187kcal210.2g1577.2g533.9g76.4g
Annoskoko puolitettuna2752g6094kcal105.1g788.6g267g38.2g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.7g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=70068