Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 2332g421kcal13.1g58.3g9.3g16.3g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g350g1200kcal42.7g234.8g2.8g26.9g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 1166g498kcal39.4g56g11.7g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g58g397kcal0.6g0.6g43.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g240kcal7.1g49g0.8g2.4g
Juustoraaste Arla Magre 17%350g980kcal101.5g8.7g59.5g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1166g237kcal7g44.3g3.5g16.3g
Parmesaani raaste, Somerfield23g91kcal7.7g0g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11032g8125kcal438.2g903.4g275.8g123.8g
Valittu annoskoko5516g4062kcal219.1g451.7g137.9g61.9g
Annoskoko puolitettuna2758g2031kcal109.6g225.9g69g31g
Arvot/100g100g74kcal4g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=80107