Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)188g60kcal6.2g8.4g0g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma56g180kcal0.1g41.6g0g0g
Hiiva 14g11kcal1.8g0.2g0.1g1g
Vehnäjauho, sunnuntai122g427kcal14.6g86.5g2.6g3.7g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)56g213kcal6.6g43.3g1.2g8g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g56g79kcal7.9g7.9g1.9g27g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g56g172kcal5.5g34.5g1.1g8.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1106g2281kcal85.4g444.8g13.8g95.8g
Valittu annoskoko553g1141kcal42.7g222.4g6.9g47.9g
Annoskoko puolitettuna277g570kcal21.4g111.2g3.5g24g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.2g1.2g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153