Kekin kukkakaali-nakki gratiini

Sekoita jäiset kukkakaalit ja pilkotut nakit vuokaan.

Valmista kattilassa gratiini: Sulata rasva, lisää jauhot, lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen.

Mausta valkopippurilla, suolalla ja halutessasi sipuli- ja valkosipulijauheella.

Lisää joukkoon aurajuusto ja anna sulaa.

Kaada valmis gratiini vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 276 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, pakaste, Apetit2498g425kcal40g55g5g47.5g
Nakki, keskiarvo 600g1398kcal68.3g7g123.5g0.1g
Flora margariini 60, annos 10g150g809kcal0.3g0.4g89.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 125g429kcal12.7g87.4g1.5g4.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1998g659kcal65.9g97.9g0g0g
Aurajuusto150g510kcal30g0g43.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11040g8459kcal434.4g495.4g526.8g104g
Valittu annoskoko5520g4230kcal217.2g247.7g263.4g52g
Annoskoko puolitettuna2760g2115kcal108.6g123.9g131.7g26g
Arvot/100g100g77kcal3.9g4.5g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153140