Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr1600g1952kcal324.8g0g72g0g
Pekoni rasvainen 560g2105kcal67.2g0g207.2g0g
Sipuli 600g182kcal7.5g28.8g1.2g10.2g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 160g444kcal3.2g4.8g44.8g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g200g60kcal2g8g0.6g0g
Papu valkoinen, keitetty 400g430kcal33.7g56g1.4g28g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g2000g560kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11040g11466kcal876.8g195.2g654.4g76.4g
Valittu annoskoko5520g5733kcal438.4g97.6g327.2g38.2g
Annoskoko puolitettuna2760g2867kcal219.2g48.8g163.6g19.1g
Arvot/100g100g104kcal7.9g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94771