TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Paprika, punainen150g39kcal1.4g6.9g0.6g3g
Chili, vihreä, tuore 11g5.1kcal0.2g0.9g0g0.2g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g11g8.3kcal0.5g1.5g0g0g
Paprikajauhe 1.9g6kcal0.3g0.3g0.2g0.7g
Juustokumina jeera (), annos 6g1.9g6.6kcal0.3g0.8g0.4g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.9g6.8kcal0.1g1.5g0.1g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen150g209kcal28.5g0g10.5g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g150g54kcal2.7g9.6g0.5g0g
Rypsiöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1107g856kcal71.2g52g40g10.6g
Valittu annoskoko554g428kcal35.6g26g20g5.3g
Annoskoko puolitettuna277g214kcal17.8g13g10g2.7g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434532