Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g35g13kcal0.2g2.1g0.4g0g
Fenkoli, annos 100g1400g434kcal17.4g102.1g2.8g43.4g
Purjosipuli 700g160kcal12.7g16.8g1.4g14.7g
Tilli mauste175g30kcal2.5g1.8g1.4g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)228g284kcal21.2g6.4g18.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl53g473kcal0g0g52.5g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g700g1190kcal14g11.2g120.4g4.2g
Sitruunamehu, laimentamaton53g11kcal0.2g0.8g0g0.1g
Kirjolohifilee 2188g3617kcal366.4g0g240.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11060g12422kcal869.2g282.4g875.4g124.8g
Valittu annoskoko5530g6211kcal434.6g141.2g437.7g62.4g
Annoskoko puolitettuna2765g3106kcal217.3g70.6g218.9g31.2g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307